Is je grote vakantie nog ver weg? Plan dan een last minute tripje met HomeExchange!

Veel mensen denken dat HomeExchange alleen voor lange reizen is. Dat hoeft helemaal niet! Dankzij onze zoekmachine kun je bijvoorbeeld eenvoudig zoeken naar “last minute” ruilen.

Zo gaat het:

  1. Selecteer een bestemming; idealiter eentje die maar een paar uurtjes reizen is, maar waar je je toch helemaal op vakantie voelt.
  2. Klik op “Meer Filters” om je zoekopdracht te verfijnen.
  3. Selecteer “Exchange Type” en klik op “Last Minute” of “Weekend Exchange.”
  4. Bekijk en stuur ruilverzoeken

Nog meer inspiratie nodig? Zoek dan in onze Last Minute Collection. Deze lijst wordt constant up to date gehouden en bevat alleen leden die flexibel zijn en/of interesse hebben in een spontane ruil. Veel van deze listings zijn tweede huizen, wat meer flexibiliteit geeft qua datums of niet-wederkerige ruilen.

Ben je nieuw bij HomeExchange? Dan is een weekendtripje als eerste ruil een goede manier om gewend te raken aan deze gemeenschap. We raden het aan om “Last Minute” aan te zetten in je profiel om te laten zien dat je (ook) interesse hebt in een dergelijke ruil. Op die manier profiteer je ten volle van de mogelijkheden van HomeExchange, EN je hele trip hoeft niet meer te kosten dan een tank benzine. Als je gelijktijdig ruilt, kruis je je huizenruilpartners misschien wel ergens halverwege. Waarom niet even kennis maken?

Met HomeExchange wordt het makkelijk om een tripje te plannen zonder veel kosten te hebben aan last minute accommodatie. We hebben een gemeenschap met meer dan 65.000 woningen over de hele wereld.

Een ruil vinden op een van de mondiale topbestemmingen is soms lastig. Kijk eens naar deze fantastische alternatieven in de buurt.

Zoek je in New York? Probeer Boston


“Beantown” is een ideale optie als het niet mocht lukken met een ruil in de Big Apple. Het cultuurrijke Boston heeft 200 leden in het gebied. Ga naar de plek ‘where everyone knows your name’ en bezoek café Cheers, neem een “Duck” boot of doe een tripje naar de ‘Cape’. En als je toch echt naar New York wilt, zijn er genoeg redelijke snelle en betaalbare manieren om van Boston naar New York City te komen.

Boston

Zoek je in Londen? Ontdek Edinburgh


Roept de stad aan de Thames je naam, maar je kunt even niets terug zeggen? Geef dan Edinburgh eens een kans. De stad is compacter met wat meer heuvels, maar even goed makkelijk te bekijken. Bovendien heb je de rest van Schotland in je achtertuin, dus je zult geen gebrek aan interessante uitstapjes hebben.

Edinburgh

Hoop je op Parijs? Probeer Brussel


Weinig steden kunnen tippen aan de Lichtstad, maar het Belgische neefje van Parijs biedt ongeveer dezelfde mix van culturen, en heeft bijna 150 leden. Ontdek de geschiedenis of neem een trein en bezoek een van de vele mooie gebieden in de buurt. Bovendien, wie kan er nee zeggen tegen de heerlijke wafels, frites en het bier?

Brussel

Gek van het zoeken rond Los Angeles? Kijk naar San Diego


Als je zoekt naar een ruil in Los Angeles, moet je weten dat deze stad enorm uitgestrekt is. Waar je ook heen gaat, je moet bereid zijn om uren in het verkeer door te brengen. Daarom raden wij aan om wat verder naar het zuiden te gaan: San Diego. De levendige stad heeft bijna 300 leden en biedt genoeg opwinding. Breng een dagje door in de Zoo en ontdek Balboa Park, ga naar het strand of duik in de wereld van de micro-breweries.

San Diego

Staan deze opties niet op jouw lijstje? Laat het ons weten in de comments hier beneden, en we geven je andere reisalternatieven.

Jullie zijn vast al fantastische gasten, maar soms kan er bij een huizenruil toch iets gebeuren waardoor je gastheer minder tevreden is. Hier nog wat tips.

In hun schoenen


Denk even na hoe jij zou willen dat je eigen woning wordt achtergelaten en behandeld. Zoals we melden in ons HomeExchange etiquette artikel, raden we je aan om het huis even schoon of schoner achter te laten dan toen je binnen stapte. Sommige ervaren ruilers nemen zelfs foto’s op het moment dat ze binnen komen (vooral met kinderen), zodat alles weer precies op de originele plaats terug komt.

Voel je thuis


Neem de tijd om hun welcome guide of andere informatie van je huizenruilpartner te bekijken. Dan weet je vanaf het begin wanneer het vuilnis wordt opgehaald en of er speciale instructies zijn voor de planten, enzovoorts. Let er ook steeds op om goed af te sluiten als je de deur uit gaat. Het kan wel een veilige buurt zijn, maar neem hiermee geen risico’s.

Een goede buur


Jij komt misschien wel in de ‘vakantiestand’ tijdens een ruil. Maar dat geldt niet voor iedereen om je heen. Neem even de tijd om je voor te stellen aan de buren en laat ze even weten dat je als ruiler in het huis zit. Dat is niet alleen een goede manier om kennis te maken maar ze zullen ook meer geneigd zijn je te helpen, als dat nodig is!

Een bedankje


Veel ruilers laten een klein cadeautje achter als bedankje. Het kan iets lokaals zijn uit je eigen regio, of juist iets waarvan je hebt genoten toen je daar was. Hoe dan ook, laat een cadeautje of berichtje achter. Je gastheer vindt het vast leuk om iets te horen over jouw ervaringen.

Voordat je de deur dichtslaat…


Voordat je de deur dichtslaat: maak nog een laatste rondje door het huis. Heb je de vuilniszakken gedaan? En liggen de sleutels weer op de afgesproken plek? En de lader van de telefoon? Het is een kleine moeite maar kan veel gedoe voorkomen.

Communiceer!!


Het komt neer op dit: praat met je huizenruilpartner. Praat vooraf en als je daar bent, over de verwachtingen van iedereen. Komt er een schoonmaakster? Zo ja, wie betaalt haar dan als jij in het huis zit? Haal je het beddengoed er af als je weg gaat, of doen zij dat liever zelf als ze thuiskomen? Hoe laat je de vaatwasser en de afwas achter? En dat zijn nog maar een paar vragen die je kunt stellen.

Deel jouw gedachten in de comments hier beneden.

We publiceerden vorig jaar al een lange lijst met apps, en die behoren nog steeds tot onze favorieten. Hier zijn nog wat nieuwe:

Let wel: sommige van deze apps moeten verbonden zijn met wifi of werken met een databundel. Let daar op, zodat je geen onverwachte kosten oploopt.

TripIt (iOS / Android | Gratis & Pro Versies)

Al je reisdetails bijhouden, kan best ingewikkeld zijn, met vliegtuigen, trein of huurauto’s. Daar is TripIt voor. Met de gratis versie kun je je bevestigingsmails doorsturen en zij zetten de informatie in een makkelijk leesbaar overzichtje. Als je een upgrade neemt naar de pro version, krijg je live updates over je vlucht EN hulp bij het zoeken naar alternatieve vluchten als dat nodig zou zijn.

App in the Air (iOS / Android | Gratis & Pro Versies)

Dit is een “personal travel assistant”. App in the Air helpt je vluchtstatus in de gaten te houden, zelfs als je niet online bent. Als je je reisinformatie ingevoerd hebt, maken zij een timeline aan die je reis in vier stukken opdeelt: check-in, boarding, take-off en landing. De app geeft je updates over mogelijke wijzigingen en geeft een overzicht van wachttijden op het vliegveld (zoals voor security en de paspoort-controle). Leuke bijkomstigheid is dat je al je informatie in je profiel kunt bekijken, dus ook hoeveel landen, luchthavens en vliegtuigen je hebt ‘gehad’.

Babbel (iOS / Android | Betaald)

Ga je naar een nieuw land en zou je willen dat je wat beter had opgelet tijdens de taallessen op school? Wil je wat beter worden in die ene taal? Er zijn genoeg app’s die je daarbij kunnen helpen, maar Babbel is in ieder geval een hele goede. Het is opgedeeld in kleine lesjes, waardoor het niet heel intensief voelt; maar je vordert toch aardig. Nog meer goed nieuws: het is helemaal niet duur!

Mobile Passport (iOS / Android | Gratis)

Reis je naar de Verenigde Staten? Mobile Passport is dan je mogelijkheid om snel door de douane te komen. Je laadt al je informatie (ze scannen zelfs je paspoort voor je) en zij vullen al je douane-formulieren voor je in via de app. Volg als je geland bent, de bordjes richting ‘Mobile Passport control line’. Het enige nadeel is dat nog maar 24 vliegvelden dit systeem gebruiken. Maar je aankomst op een van deze luchthavens zal er zeker aangenamer door worden.

HomeExchange (iOS / Android | Gratis bij lidmaatschap)

We zijn misschien wel wat bevooroordeeld maar we vinden het fantastisch om in contact te kunnen blijven met onze huizenruilpartners via onze app. Je kunt niet alleen berichten sturen en ontvangen maar ook al naar volgende ruilen zoeken. Neem dus de kracht en het plezier van HomeExchange overal met je mee. Lees meer over onze app in deze recente blogtekst.

Deel je gedachten en suggesties in de comments hier beneden!

 

Een van de makkelijkste dingen die je kunt doen in de voorbereiding op een ruil, is het maken van een gidsje, je HomeExchange Welcome Guide. Zie het als een handleiding voor je woning en je woongebied. Hier een aantal dingen waar je op kunt letten:

1. Een warme groet


Als de ruil is vastgelegd en je weet iets meer van elkaar, dan kun je de Welcome Guide ook meteen gebruiken voor je persoonlijke adviezen. Houden ze van outdoor-activiteiten? Geef dan een paar tips in die richting. Hebben ze kinderen? Geef de route naar parken en familie-attracties. Ook als je er geen compleet boekwerk van maakt, helpt dit al om ze een ‘lokaal’ gevoel te geven.

2. De afstandsbediening en zo…


Als je huizenruilpartner je afstandbediening(en) voor het eerst ziet, kan dit verwarring opleveren. Geef dus wat geschreven instructies. Hou het simpel: hoe zet ik alles aan en uit, hoe switch ik naar DVD/Blu-Ray, of naar een streaming device? Als er eigenaardigheden zijn, laat het weten.

3. Apparatuur


Afhankelijk van de andere apparaten die je in huis hebt, kan het fijn zijn om wat beschrijvingen te geven van hoe deze werken. Afwasmachines werken niet altijd op dezelfde manier en ook de bediening van drogers en wasmachines kan soms verwarrend zijn.

4. Hoe kom ik bij…?


Je huizenruilpartner is in het begin misschien een beetje overweldigd door alle opties. Schrijf de route naar je vaste winkel op of die naar je favoriete restaurant en ze zullen zich sneller als een lokale inwoner voelen. Het is misschien ook een idee om wat afhaalmenu’s neer te leggen, voor als ze een keer geen zin hebben om zelf te koken.

5. Opruimen


Voordat je je ruil vastlegt, kan het goed zijn om de verwachtingen rond je huis te benoemen. Dit kan bv. door de ‘eigenaardigheden’ van je huis te vermelden. Maak je je zorgen over water op de houten vloer? Gebruik je speciale schoonmaakmiddelen? Door dit soort dingen al te noemen, stel je iedereen wat meer op het gemak.

6. Hulp


Minimaliseer mogelijke zorgen door een lijst te maken met namen en nummers die men in ‘noodgevallen’ kan bellen. Bijvoorbeeld een lokale kennis of vriend die jouw woning kent, een loodgieter en zeker ook nooddiensten, als het alarmnummer en het ziekenhuis. Als er een huisdier is, laat dan contactinformatie van de dierenarts achter.

7. Niets vergeten…?


Er kan veel in je Welcome Guide komen te staan, en elk gidsje is net zo uniek als het huis waar het bij hoort. Dus denk nog even heel goed na, zodat er geen vervelende verrassingen ontstaan. Speciale richtlijnen voor de planten bv? Laat het weten. Op welke dag wordt het vuilnis opgehaald? Maak een notitie.